Odpůrce otočil, Kronehit vstoupí příští rok do DAB+ v Rakousku

22. listopad 2023

Rakouská rozhlasová stanice Kronehit plánuje vstoupit příští rok do digitálního rozhlasového vysílání DAB+. U našich jižních sousedů tak dochází k zásadnímu zvratu, kdy původně jeden z odpůrců technologie a zavilý zastánce FM vysílání podpoři rozvoj nové platformy. Kronehit plánuje na platformě DAB+ provozovat hned čtyři programy.

Čtěte také

„Programová nabídka Kronehitu se má v roce 2024 rozšířit o čtyři rozhlasové stanice dostupné přes DAB+ určené pro nové skupiny posluchačů. Pro tuto důležitou další fázi nyní úspěšný tým Kronehit posiluje další manažer s dlouholetými znalostmi a zkušenostmi, bývalý šéf Ö3 George Spatt, který nastupuje na pozici programového ředitele,“ uvedla rozhlasová stanice v tiskové zprávě, kterou zveřejnila v úterý 21. listopadu. Lze předpokládat, že Kronehit obsadí se svými novými nabídkami chystanou druhou celoplošnou DAB+ síť.

Nedávno projednaný zákon o ORF a s ním spojené diskuse o úkolech stanice Ö3 byly pro Spatta důvodem k uzavření kapitoly v rakouském veřejnoprávním médiu po více než dvaceti velmi úspěšných letech. „Jsem absolutní rádiový fanatik a rozhlasové médium je v Rakousku velmi silné. V plánované skupině nových stanic Kronehit vidím skvělou příležitost pomoci formovat inovativní, moderní programovou strategii pro vysoce dynamický rakouský rozhlasový trh. Je to něco, co jsem chtěl už velmi dlouho,“ konstatoval s nadšením nový programový šéf stanice Kronehit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související