Kurýrní služba DPD se rozešla s celoplošnou stanicí Driver's Radio

25. leden 2024

Německá média si všimla, že celoplošná digitální stanice DPD Driver's Radio vypustila na konci loňského roku ze svého označení právě název jedné z nejznámějších kurýrních služeb. Jeden z webů dokonce spekuluje nad tím, zda by neměla být tomuto programu odebrána licence, protože de facto nenaplňuje stanovené licenční podmínky.

Čtěte také

„Od doby, kdy DPD v létě 2023 ukončila sponzorství DPD Driver's Radio, to jde se stanicí neustále z kopce. Nejprve z programu zmizeli moderátoři, nebo jak uvedl oficiálně provozovatel stanice: značně se rozšířil hudební obsah,“ informoval začátkem ledna portál Paket da!. Ten se zároveň zamýšlí nad tím, zda by mediální regulátor neměl s provozovatelem zahájit řízení o odebrání licence. Stanice slibovala v roce 2021 moderovaný program a nikoliv pouze hudební stream.

Stanici Drivers Radio je možné bez problémů přijímat i na území Čech ze sousedního Saska nebo Bavorska, zejména pak v částech Libereckého, Ústeckého, Karlovarského a Libereckého kraje, kde nedochází ke kolizi s kanálem 5D z východočeské Černé hory. Lze předpokládat, že operátor ho uvolní ještě v průběhu letošního roku, poté, co realizuje všechny kroky k přechodu na nový kmitočtový blok 7C – ten v současné době patří společnosti JOE Media (síť COLOR DAB+).

autor: lukpo
Spustit audio

Související