Lovecká stanice Hunter TV vrátila licenci, vaz jí zlomil nezájem operátorů

9. červen 2022

Stanice Hunter TV zaměřená na zájemce o myslivost a lov zvěře ukončila vysílání a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání vrátil její provozovatel licenci. Regulátor o tom informoval v tiskové zprávě z aktuálního zasedání. Hunter TV, která měla ambici oslovit zajímavou cílovou skupinu, bohužel doplatila na nezájem operátorů.

10. května letošního roku zanikla tematické stanici Hunter TV licence a RRTV o tom vydala jejímu provozovateli potvrzení. Za projektem lovecké televize stála společnost RTM plus. Firma je provozovatelem stejnojmenné severočeské regionální stanice, která je k dispozici prostřednictvím DVB-T2 multiplexu 24 na vysílačích v Libereckém kraji. Autorem projektu byl dlouholetý novinář Jan Punčochář působící v minulosti na obrazovce televize Prima.

Zlomovým momentem pro existenci Hunter TV byl prosinec 2020, kdy stanici zařadila do nabídky společnost Vodafone. Prostřednictvím své kabelové a internetové televize tak měl projekt šanci oslovit potenciálně až stovky tisíc diváků. V říjnu následujícího roku ovšem program operátor z nabídky vyřadil a žádná jiná z velkých telekomunikačních firem tuto stanici nikdy nešířila. Zajímavostí bylo, že stanice nevysílala v plném HD rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související