Na satelitu Astra začala vysílat volně nová televize CBNN HD, denně slibuje pokrytí až 16 různých kanálů

3. únor 2020

Tematický program slibuje unikátní způsob pokrytí zpravodajství. V jeho vysílání bude mít prostor například i ekonomická televize Bloomberg.

V pondělí 3. února zahájila na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, nekódovanou distribuci nová tematická televize CBNN ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Program je možné zachytit bez problémů také na území České republiky a Slovenska, signál z družice je v našem regionu velmi silný. CBNN je zkratkou Crypto Blockchain News Network, která plánuje dát denně prostor až 16 různým zpravodajským kanálům. Chybět nebude ani e-sport, móda a technologie.

„Jsme velmi potěšeni, že můžeme se společností SES spolupracovat, protože jsou světovým poskytovatelem satelitního vysílání pro náš premiérový start. Je nám ctí být vybraným provozovatelem vysílání na satelitu Astra 1M, pozice 19,2 stupně, protože je to nejexkluzivnější a nejsledovanější satelitní platforma v Evropě,“ uvedl Bob Blake, generální ředitel společnosti Blake Broadcasting a zakladatel CBNN.

Vysílací operace v Evropě budou řízeny společností SES z Lucemburska a stejná firma bude také spravovat satelitní vysílání v Asii a Severní Americe a další plány lineární televizní expanze v průběhu roku 2020. Kromě toho bude distribuční společnost MX1, součást SES, řídit celkovou distribuci obsahu kanálu, správu, přehrávání a další technologie. CBNN byla zařazena na stejné technické parametry, kde jsou šířený například tematické stanice Rai News 24 nebo QVC UHD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související