Operátor Skylink přidá v červnu do nabídky minimálně tři stanice, Markízu Krimi, Trojku a Newsmax

27. květen 2022

Satelitní operátor Skylink chystá v průběhu následujícího měsíce rozšíření programové nabídky minimálně o tři nové stanice. V chatu se čtenáři serveru satCentrum to prozradil Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která tuto placenou televizi provozuje. Skylink je součástí francouzské skupiny Canal+.

Čtěte také

Glisník jako první program v chatu na serveru satCentrum zmínil Markízu Krimi. Novou televizní stanici plánuje operátor Skylink nabídnout ve vysokém rozlišení všem zákazníkům s kartami aktivovanými pro slovenský region. Čeští klienti mohou sledovat lokální obdobu tohoto programu, stanici Prima Krimi, ta je však k dispozici pouze ve standardní kvalitě obrazu. Start Markízy Krimi je naplánován na pondělí 6. června.

O několik dní později, v pátek 10. června, pak odstartuje, respektive vrátí se po několikaměsíční pauze na televizní obrazovky, slovenský veřejnoprávní okruh Trojka, jehož původní pozice byla vyhrazena nové zpravodajské televizi RTVS24. M7 Group je nejen šiřitelem, ale také distributorem všech programů slovenského veřejnoprávního vysílatele pro operátory. Jednotka, Dvojka, RTVS24 i RTVS Šport jsou šířeny ve formátu Full HD.

Čtěte také

Jako první novinka v pořadí se pak má objevit v nabídce kontroverzní americká zpravodajská televize Newsmax, kterou zahraniční média označila jako „pochybný a nedůvěryhodný zdroj“. Newsmax si vybrala M7 Group jako distributora svého vysílání v Evropě. Signál na satelitu Astra 3B bude k dispozici volně, ve vysokém rozlišení obrazu. Glisník v chatu také prozradil, že v budoucnu se mají na český trh dostat přijímače skupiny Canal+.

autor: lukpo

Související