Nabídneme to nejlepší ze světa lineární televize i nelineárních služeb, říká jeden z předních manažerů Vodafonu

31. květen 2022

Společnost Vodafone patří v posledních letech nejen k nejvýznamnějším hráčům na poli mobilních služeb, ale je také provozovatele internetové a kabelové platformy Vodafone TV, která funguje i v České republice. Na akci Connected TV World Summit promluvil minulý týden v Londýně o jejím dalším rozvoji globální šéf pro zábavu a video obsah Rolf Wierig.

Čtěte také

Cílem Vodafonu je nabídnout zákazníkům to nejlepší ze světa lineární televize i nelineárních služeb, jako je například Netflix, Amazon Prime Video apod., informuje Digital TV Europe. V Řecku již firma oznámila implementaci videotéky Disney+, v našem regionu by pak ukázkovým příkladem v této kategorii byla služba Voyo. Krok by odpovídal strategii skupiny CME udělat z této videotéky jednoho z nejvýznamnějších VOD hráčů na trhu.

Rolf Wierig konstatoval, že přesvědčit streamery, tedy právě videoslužby o tom, aby umožnili spuštění platforem v prostředí jejich set-top boxu, není jednoduché. Vodafone nicméně může přesvědčit tyto firmy, že jeho vlastní nabídka může vhodně doplnit právě obsah těchto videoték. Do budoucna pak firma může nabídnout provozovateli takové služby přímo fakturaci za jeho službu a následně i klientskou péči zajištěnou operátorem.

Vodafone může podle jednoho ze svých klíčových manažerů přinést dané videotéce další růst, protože přináší na trh uživatelskou zkušenost a rozšiřuje působnost služby mezi další potenciální uživatele. „Celý průmysl potřebuje být kreativnější. Jedním prvkem by mohlo být stohování nelineárních služeb,“ konstatoval Wierig. Měl při tom na mysli, že by mohlo docházet ke slučování nabídek u Vodafonu za výhodnějších podmínek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související