Vodafone má 600 tisíc klientů televizních služeb, letos dokončí migraci na novou platformu

6. květen 2022

Telekomunikační firma Vodafone má v současné době 600 tisíc zákazníků televizních služeb, přičemž 350 tisíc již využívá novou platfomu tohoto operátora. Zástupci operátora to oznámili na čtvrtečním setkání s novináři v prostorách Zahrady Žofín. Vedle nové televizní služby probíhá ještě migrace původních zákazníků kabelového operátora UPC, kterého Vodafone pohltil. Ta by mohla být dokončena v létě.

Čtěte také

Generální ředitel Vodafonu Petr Dvořák informoval novináře o investicích operátora do budování 5G sítě, kde prezentoval firmu jako lídra trhu, co se týká pokrytí území. Pro čtenáře našeho portálu je ale pochopitelně důležité další směřování zejména v oblasti vlastní televizní služby. Dvořák připomněl, že klienti mohou čerpat například z dohod s nadnárodními hráči, jako jsou Netflix nebo TimeWarner (HBO Max), jejichž videotéky jsou přímo integrovány do set-top boxů operátora.

V tomto směru plánuje operátor využít i dalších příležitostí, které budou k dispozici. Velmi očekávaný je příchod streamingové služby Disney+ začátkem letošního léta, v Maďarsku pak již prostřednictvím Vodafone boxu funguje přístup do videotéky FilmBox+. Operátor plánuje jak rozšířování počtu aplikací, kde je dále k dispozici například poslech stanic Českého rozhlasu nebo přístup na platformu Facebook Watch, tak i ttulů ve Videotéce. Po Android TV jsou v přípravě aplikace pro televizory Samsung a LG.

Čtěte také

Vodafone je jedním ze subjektů na trhu, kterému se podařilo se skupinou CME dohodnout zařazení nových tematických kanálů Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Podle informací portálu Digitální rádio v současné době probíhají jednání i se zástupci francouzské skupiny Canal+ o budoucí distribuci programů Canal+ Sport, které divákům zprostředkují přenosy z nejvyšší anglické fotbalové soutěže Premier League. Nová stanice má odstatovat letos 6. srpna.

Jan Kohout, vceprezident pro strategii a integraci společnosti Vodafone, také uvedl, že firma každoročně přidává desetitísíce nových domácností s vysokorychlostním připojením. „V letošním roce investujeme do generační obněny stávajících gigabitových systémů. Chceme nabídnout až desetkrát vyšší rychlost než v současné době. Modernizace sítě umožní v budoucnu rychlost až 10 Gbps,“ konstatoval Kohout. Firma se nyní aktivně připravuje na uvedení standardu DOCSIS 4.0.

autor: lukpo
Spustit audio

Související