Nejúspěšnější komerční rádia v Bavorsku ladí desítky tisíc posluchačů

25. srpen 2023

Nejpopulárnější rozhlasové stanice v sousedním Bavorsku ladí v rámci hodinových dat desítky tisíc lidí. Výraznou měrou se přitom na tom podílí digitální rádio DAB+, které těmto programům zvýšilo zásah oproti analogovému pásmu FM.

Čtěte také

Nejposlouchanější bavorská rozhasová stanice Radio Arabella se může pochlubit 54 tisíci posluchači. V hodinových datech Mediální analýzy 2023 Audio II tak zůstala prakticky na stejné hodnotě jako minule. Radio Arabella je zastoupeno v regionálních DAB+ multiplexech s programem Arabella Bayern, v bavorské metropoli pak samostatným programem Arabella München. Obě verze mají svůj přesah i na české území, zejména tedy v Plzeňském kraji, případně části jižních Čech.

V bavorském DAB+ jsou zastoupeny také dvě regionální značky rozhlasové skupiny Energy, o nichž už jsme nicméně v uplynulých dnech na portálu Digitální rádio informovali. Zastavme se tedy u dalšího velkého podporovatele DAB+, kterým je egoFM. Stanice se plus mínus také drží na svých tradičních číslech. Ve srovnání s minulou studií ztratila tři tisíce posluchačů a je na hodnotě 37 tisíc. Nejúspěšnějším bavorským rádiem je bezkonkurenčně s více než 1,1 milonem posluchačů Bayern 1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související