Německá delegace z MDR se zajímala mimo jiné o spolupráci s Radiem Wave

31. květen 2023

V pondělí 22. května přijal generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral delegaci z německé veřejnoprávní instituce Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) v čele s intendantkou paní Karolou Wille.

Čtěte také

Jednání se dále zúčastnil Sandro Viroli, ředitel kanceláře intendantky; Roman Nuck, projektový manažer pro přeshraniční vysílání; Danko Handrick, zpravodaj ARD v České republice a Zuzana Matějovská, vedoucí Mezinárodního oddělení Českého rozhlasu.

Karola Wille využila příležitosti oslav 100. narozenin Českého rozhlasu, aby se ke konci svého mandátu v roli intendantky MDR přijela do Prahy rozloučit s generálním ředitelem Českého rozhlasu. Hlavním cílem jednání ale bylo udržení kontinuity dobrých česko-německých vztahů a další rozvoj projektů našeho společného zájmu.

Čtěte také

Diskutovány byly nejen otázky udržitelného financování a nové digitální formáty, ale zejména další užší spolupráce v příhraničních regionech s Českým rozhlasem Sever. Zazněl i návrh na společné tematicky laděné vysílání například během léta nebo v předvánočním čase, případně pravidelná výměna zpravodajských příspěvků ve vysílání.

Kolegové z MDR rovněž vyjádřili zájem o navázání bližší spolupráce mezi lužicko-srbským rádiem pro mladé a stanicí Českého rozhlasu Radio Wave v oblasti podpory mladé lužicko-srbské hudební scény.

Generální ředitel René Zavoral s díky přijal pozvánku do Saska, ve kterém sídlí Mitteldeutscher Rundfunk a na oplátku pozval německé kolegy k účasti na dalších akcích spojených s oslavami stých narozenin Českého rozhlasu, které se uskuteční v červnu nebo ve druhé polovině roku a také k účasti na mezinárodním festivalu Prix Bohemia Radio.

autor: Zuzana Matějovská
Spustit audio

Související