Německá stanice Radio 7 po rozšíření DAB+ distribuce prošla programovými změnami

5. únor 2021

Rozhlasová stanice Radio 7 byla původně určena pouze pro oblast Bádenska-Württemberska, nicméně DAB+ jí umožňuje vysílání i v sousedním Bavorsku. Program má nový zvukový obal, playlist a sází na silnou vazbu k danému regionu.

Vysílání německé rozhlasové stanice Radio 7, jejíž program je určen primárně pro spolkovou zemi Bádensko-Württembersko, doznalo koncem roku 2020 významných změn. Provozovatel programu tak reaguje nejen na poptávku posluchačů, ale i rostoucí konkurenci, která mu vznikla po vstupu do DAB+ multiplexu Allgäu. Vysílatel o změnách informoval tiskovou zprávou, kterou publikoval portál Radioszene. Nově je stanice k dispozici i v Bavorsku, ve stejné síti jako například Arabella Bayern nebo AllgäuHIT.

Cílem proměněného Radia 7 je nabídnout posluchačům nový zvukový obal, silnou pozici regionálního zpravodajství a nejlepší hity pro danou oblast, která zahrnuje části Bádenska-Württemberska i Bavorska. „Aktuální průzkum trhu nám ukázal, že změna je nezbytná,“ konstatoval výkonný ředitel stanice Michael Kühn a doplnil: „Tým Radia 7 i naši dodavatelé odvedli na proměně v krátké době skvělý kus práce.“ Právě hudba má být jedním z důležitých pilířů stanice, protože je nejvýznamnějším důvodem k poslechu rádia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související