Německé Klassik Radio největší rozhlasovou stanicí s klasickou hudbou v Evropské unii

16. únor 2022

Digitální rozhlasová stanice Klassik Radio, která je zachytitelná prostřednictvím DAB+ multiplexu DR Deutschland také v Česku, se přestěhovala do nového vysílacího domu v bavorském Augsburgu. Specializovaný program se nyní prezentuje coby největší rozhlasová stanice s klasickou hudbou v Evropské unii vysílající živě a „Made in Bavaria“.

„Jedna z nejsilnějších světových stanic klasické hudby (…) dává Augsburgu jasný závazek a podtrhuje jeho atraktivitu. Bavorsko je tak povýšeno na špičkovou adresu pro mediální společnosti,“ uvedl při příležitosti otevření nového vysílacího centra předseda zemské vlády Markus Söder. Klassik Radio provozuje také mimo jiné tematickou odnož Radio Beats v rozhlasové síti Antenne Deutschland a specializovaný audio portál.

Nové sídlo v historické budově bývalého městského archivu získala společnost patřící pod Klassik Radio AG a během tří let jej zrekonstruovala v souladu s nejnovějšími standardy a požadavky památkové ochrany. Nové sídlo nabízí prostor pro zhruba 100 zaměstnanců. Nejmodernější pracoviště, digitální vybavení pro flexibilní práci a zcela nová přenosová technologie nastavují evropské standardy a zajišťují, že klasické rádio bude slyšet po celém světě v brilantní kvalitě prostřednictvím FM, DAB+ a streamingu.

Speciální publikaci mapující detailně nové Vysílací centrum Klassik Radia v Augsburgu najdete na jeho webu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související