Německo-rakouská stanice Servus TV vsadila na červené tlačítko, aplikace rozvijí přes HbbTV 2.0

24. září 2020

„Dodatečná distribuce našich programů prostřednictvím aplikace HbbTV je důležitým krokem k optimálnímu propojení naší lineární nabídky s digitálním světem,“ uvádí vysílatel.

Německá a rakouská verze stanice Servus TV zpřístupnila od léta svým divákům aplikace na bázi červeného tlačítka ve standardu HbbTV 2.0. Znamená to, že její fanoušci potřebují televizor nebo set-top box, který tuto technologii podporuje. Uživatelé, kteří by se snažili přistupovat k aplikacím se starší verzí přijímačů připojených k internetu, by měli smůlu. Jednotlivé doplňky k vysílání by se jim nezobrazily. HbbTV 2.0 využívají pro zpětné zhlédnutí i tamní veřejnoprávní kanály.

„Dodatečná distribuce našich programů prostřednictvím aplikace HbbTV je důležitým krokem k optimálnímu propojení naší lineární nabídky s digitálním světem. Díky červenému tlačítku na dálkovém ovladači mohou naši diváci v danou chvíli a okamžitě přistupovat k naší mediální knihovně a obsahu kdykoliv,“ uvedl při příležitosti představení technické novinky šéf programu Ferdinant Wegscheider. Na našem trhu využívají HbbTV všichni klíčoví hráči na trhu s výjimkou TV Barrandov.

autor: lukpo
Spustit audio

Související