Nest Mini je nejprodávanějším chytrým reproduktorem, následuje HomePod Mini

4. leden 2022

S pěti miliony kusů byl nejprodávanějším chytrým reproduktorem ve III. čtvrtletí loňského roku z globálního pohled Nest Mini od Googlu, následovaly HomePod Mini od Applu a Amazon Echo Dot čtvrté generace. Ukázaly to výsledky společnosti Strategy Analytics.

Dopady globálního nedostatku komponentů se prosadily na konci loňského roku i do dodavatelského řetězce chytrých reproduktorů a zasáhly čínské prodejce více než ostatní. Studie společnosti Strategy Analytics odhaduje, že celkové dodávky chytrých reproduktorů a chytrých displejů vzrostly meziročně o 10 % na 39,3 milionů kusů, což je rekord za třetí kalendářní čtvrtletí, i když ve srovnání s druhým čtvrtletím se prakticky jedná o stagnaci.

Prodeje chytrých reproduktorů s displejem vzrostly ve třetím čtvrtletí meziročně o téměř 19 % na 11,2 milionu kusů, zatímco prodej základních chytrých reproduktorů (bez displeje) se za stejné období zvýšil o zhruba 7 %. Osmnáct z padesáti nejlepších modelů prodaných ve třetím čtvrtletí 2021 bylo s chytrým displejem. Pomyslné prvenství v této kategorii získal s 1,5 milionem prodaných kusů Nest Hub od Googlu, následuje druhá generace Amazon Echo Show 5 a Xiaodu Zaijia 1c od Baidu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související