Nova Sport 5 nakonec neodstartuje, atraktivní fotbal je k dispozici i na Premier Sportech

11. srpen 2022

Mediální skupina Nova plánovala v letošním roce spustit tematický kanál Nova Sport 5, který by doplnil stávající portfolio čtyř placených stanic pod touto hlavičkou. K tomu ale nakonec podle informací portálu Digitální rádio nedojde. Důvod je jednoduchý, nedávná dohoda skupiny Nova a společnosti O2 Czech Republic, která přinesla atraktivní fotbalové přenosy z Bundesligy, La Ligy a Serie A na kanály Premier Sport.

Čtěte také

Ke spuštění stanice Nova Sport 5 už prakticky není důvod. Mediální skupina Nova má sportovní přenosy rozprostřené na tematických kanálech Nova Sport 1 až Nova Sport 4, zbytek pak na dvou programech Premier Sport, které jsou k dispozici v nabídkách O2 Czech Republic, T-Mobile nebo Telly. Stanice Nova Sport 3 a Nova Sport 4 jsou k dispozici pouze u velkých operátorů, protože menší hráči na trhu neměli dostatek financi pro jejich distribuci. Všechny čtyři Nova Sporty má tak k dispozici v nabídce také Vodafone.

Mediální skupina Nova, která dnes pořádala v prostorách pražské restaurace Červený jelen tiskovou konferenci k podzimnímu programovému schématu, prozradila, že právě Bundesliga, La Liga a Serie A budou hrát nadále významnou roli ve vysílání. Vrcholem budou opět zápasy nejprestižnější Ligy mistrů UEFA. Anglickou Premier League vysílají v České republice a na Slovensku nově placené stanice Canal+ Sport, které prozatím do nabídky zařadili operátoři Skylink a T-Mobile; O2 Czech Republic, Vodafone i Telly o nich nadále jednají.

Nova Sport chystá i novinku v podobě dvou nových fotbalových pořadů. První z nich nese jméno To je fotbal! a na podzim se bude vysílat vždy před startem hlavních soutěží. Nabídne neformální diskusi osobností na aktuální fotbalová témata, předzápasové analýzy, rozhovory, ale i zajímavosti ze sociálních sítí. Druhý pořad se jmenuje Mixzóna Milana Štěrby – šéfkomentátor Nova Sport bude pravidelně probírat nejen fotbalová témata s hosty ze sportovního i mimosportovního prostředí. Kromě fotbalu nebudou chybět přenosy z NHL, NBA, ATP 250 nebo MMA.

autor: lukpo
Spustit audio

Související