Nova Sport zůstane letos ve Full HD rozlišení, s formátem 4K nepočítá zatím ani Canal+ Sport

27. květen 2022

Mediální skupina Nova představila ve čtvrtek 26. května novinářům moderní studio pro sportovní přenosy na svých tematických kanálech. Kamery jsou prozatím nadále připraveny pro vysílání ve vysokém rozlišení, změna přijde na řadu pravděpodobně příští rok. Změnu v tomto směru nepřinesou ani nové konkurenční stanice Canal+ s anglickou Premier League.

Čtěte také

Sportovní fanoušci v České republice čekají prozatím stále marně na přenosy ze svých oblíbených disciplín v nejvyšší obrazové kvalitě. Nova Sport pokračuje se svými čtyřmi kanály nadále ve formátu Full HD. Několik měsíců zpátky pak mediální skupina oznámila spuštění Novy Sport 5, které bychom se podle předpokladů naší redakce měli dočkat na podzim. Ani další program z portfolia Novy však nic na obrazovém rozlišení nezmění.

Optimismus sportovních diváků, kteří očekávali, že od letošního roku budou moci sledovat anglickou Premier League v UHD rozlišení u operátora Skylink, musíme krotit. Canal+ Sport bude v lokalizované verzi prozatím k dispozici „pouze“ také ve Full HD formátu. Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, která je provozovatelem služby, sdělil, že vysílání ve 4K rozlišení na našem trhu není součástí plánů Canal+ pro letošní rok.

V případě francouzské skupiny Canal+ lze předpokládat, že formát UHD by mohl do Česka dorazit v příštím roce. 4K video je naopak velkým tématem pro tuto společnost v sousedním Polsku, kde začala nabízet nejen sportovní přenosy, ale například i televizní seriály a filmy. Obsah je k dispozici na streamovací platformě Canal+ Online. K dispozici jsou i dva lineární programy, a to Canal+ 4K Ultra HD a Eleven Sports 4K. Ty jsou již šířeny i na satelitu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související