Nova představila moderní studio pro fotbalovou Ligu mistrů, jeho kamery zatím ponechala v HD rozlišení

26. květen 2022

Mediální skupina Nova dnes pozvaným novinářům představila na pražském Barrandově sportovní studio, ze kterého bude vysílat v sobotu 28. května v premiéře finále fotbalové Ligy mistrů UEFA. Technologie prozatím umožňují nadále distribuci signálu ve vysokém rozlišení, nicméně k obměně kamer by podle předpokladů naší redakce mohlo dojít v průběhu příštího roku.

Čtěte také

„Sportovní studio nám umožní tvořit ještě lepší doprovodný program k našim prestižním soutěžím – už rok vysíláme nejen Ligu mistrů UEFA, ale i La Ligu, Serii A a Bundesligu. Naší stálicí je i francouzská Ligue 1 s Messim a Neymarem. Stále se snažíme servis pro fanoušky posouvat směrem dopředu a nové studio je významným krokem na této cestě,“ konstatoval při této příležitosti Dušan Mendel, šéf redakce sportu TV Nova.

„Jedním ze strategických cílů naší společnosti je přinášet kvalitní obsah a být lídrem v inovacích a technologiích na televizním trhu. Nové sportovní studio je největší sportovní studio v České republice a je přizpůsobené tak, abychom v budoucnu mohli naplno využívat možnosti technologického rozvoje,“ přiblížil Josef Uher, technický ředitel TV Nova. Studio, které bude využívat stejnou režii jako Snídaně s Novou, je největším svého druhu u nás.

Čtěte také

S inovací studia přichází mediální skupina Nova několika měsíců předtím, než se do vod sportovních přenosů pustí satelitní a internetová televize Skylink vlastněná francouzskou skupinou Canal+. Ta plánuje v Česku a na Slovensku spustit s novou sezónou anglické Premier League tematické stanice Canal+ Sport. Zprávu přinesl již dříve portál Digitální rádio oficiálně jako první. Ve službě Skylink Live TV budou k dispozici živě všechny přenosy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související