Nový šéf Polské televize promluvil o kanálové strategii, posílit chce pozici i v zahraničí

14. září 2022

 Mateusz Matyszkowicz, nový generální ředitel Polské televize, má před sebou první veřejné vystoupení. V minulém týdnu vyzdvihl zejména roli tematických kanálů TVP Kultura, TVP Historia nebo TVP Dokument. Matyszkowicz se chce zaměřit na rozvoj distribuce zahraničního vysílání do západní Evropy a také Spojených států amerických.

„Rozumím šíři kultury. To je to, co se děje na kanálech TVP Kultura, TVP Historie, TVP Dokument nebo TVP HD a na našich dvou kanálech, včetně těch, které se vysílají do Litvy a do zahraničí," řekl na čtvrteční prezentaci nového generálního ředitele, z níž citoval mimo jiné portál Wirtualnemedia a doplnil: „Počítám s rozvojem distribuce v západní Evropě a se Spojenými státy.“ Roli kultury ve vysílání TVP považuje MAtyszkowicz za zcela zásadní.

Předchozí generální ředitel TVP Jacek Kurski neodchází z veřejnoprávní televize s čistým štítem. Pod jeho vedením bylo médium vnímáno jako silně poplatné vládnoucí politické straně. Nový šéf Telewizje Polska už učinil první personální změny, například na pozici ředitele regionálních okruhů TVP3. Polská televize plánuje spustit ještě v letošním roce nový vzdělávací okruh TVP Nauka, na fotbalový šampionát byl oznámen bezplatný kanál TVP 4K.

autor: lukpo
Spustit audio

Související