Polská veřejnoprávní televize potvrdila, že stanici TVP Nauka spustí během několika týdnů

8. srpen 2022

Minimálně dvě nové stanice spustí do konce letošního roku polská veřejnoprávní televize. Kromě kanálu TVP 4K, který bude dostupný bezplatně i v pozemním vysílání DVB-T2, se diváci dočkají i programu TVP Nauka. V dubnu bylo zástupci TVP odhaleno, že stanice bude spuštěna v říjnu, nyní byl tento termín upřesněn.

„Naše první vysílání coby televizního programu ukážeme 3. října. Diváci se budou moci živě zúčastnit významných vědeckých akcí prezentujících úspěchy polských i světových vědců. V televizním vysílání a na našich webových stránkách také představíme vzrušující problémy, kterým čelí vědci z oblasti vědy, přírodních a technických věd, techniky, ekologie, medicíny, věd o Zemi a společenských věd,“ uvedl mimo jiné Robert Szaj, ředitel TVP Nauka.

Stanice TVP Nauka chce být také aktivním účastníkem vědecké debaty. Televizní program bude vysílat dokumenty, popularizující pořady a nebude chybět ani vědecká herní show. Součástí vzdělávací platformy TVP Nauka bude také webových portál, který se objeví na adrese https://edukacja.tvp.pl/. Televizní program má být k dispozici napříč jednotlivými platformami včetně bezplatného pozemního vysílání, případně také online.

autor: lukpo
Spustit audio

Související