O2 TV zařadila stanici Ukraina 24 ve standardním rozlišení, nabízí i zpětné zhlédnutí

10. březen 2022

Dalším z tuzemských operátorů, který zařadil do své nabídky zpravodajskou stanici Ukraina 24, je společnost O2 Czech Republic. Tematický kanál je k dispozici ve standardním rozlišení na programové pozici 162. Jako programový průvodce je vysílán opakující se universální text, pohyb v čase je však aktivní.

„Důvodem je především to, že přibývá počet ukrajinských uprchlíků, kteří často bydlí u svých známých či v českých rodinách a chtějí sledovat informace o tom, co se děje v jejich domovině, navíc ve svém rodném jazyce,“ uvedla pro portál Digitální rádio mluvčí operátora Veronika Zachariášová. Již na začátku války Ruska s Ukrajinou přerušil operátor distribuci státního okruhu Piervij Kanal. V nabídce zůstaly programy TNT a TV1000 Russkoe Kino.

„Stanice bude divákům dostupná v průběhu 10. března v tarifech O2 TV Modrá, Bronzová, Stříbrná, Zlatá a O2 TV Business, a to na programové pozici 162. Pokud se zákazníkům kanál nezobrazuje, doporučujeme restartovat set-top box, případně se odhlásit a znovu přihlásit do aplikace či webového rozhraní,“ doplnila Zachariášová. Operátoři můžou stanici šířit i ve vysokém rozlišení obrazu, jako to platí v případě Nej.cz nebo Telly.

autor: lukpo
Spustit audio

Související