Radio Zett ukončilo vysílání v DAB+ multiplexu Region Dresden

11. červenec 2023

V 27. týdnu roku 2023 byla přerušena distribuce regionální rozhlasové stanice Radio Zett v DAB+ sítí Region Dresden. Důvodem je přechod tohoto programu do multiplexu DAB+ Dresden s menším dosahem. Stanice se plánovala představit se svým programem šíršímu publiku, po spuštění lokální nabídky pro saskou metropoli však z pochopitelných důvodů náklady na distribuci omezila.

Vysílání regionální rozhlasové stanice Radio Zett pro saské město Zittau a okolí mohou nyní majitelé digitálních rádií naladit na kanálu 11A. Nová digitální síť svým signálem obhospodařuje saskou metropoli a její okolí. Dosah multiplexu je pochopitelně menší. Místo dosavadních 10 kW na kanálu 7A z Löbau a Wachwitzu se v případě druhé lokality na kanálu 11A používá výkon pouze 1,6 kW. Vysílání bude možné naladit na sdílené programové pozici coloRadio DD (Drážďany, pozn. red.).

V multiplexu Region Dresden je po odpojení programové pozice coloRadio+Zett k dispozici dvanáct programových pozic. Neznamená to ovšem, že je šířen stejný počet rozhlasových stanic. Některé okruhy zde mají své regionální verze – Hitradio RTL, Antenne Sachsen apod. Dalším vysílatelům pak tato síť umožňuje právě lokální odpojování pro Drážďany. Multiplex DAB+ Dresden obsahoval v pátek 7. července šest programových pozic, v průběhu doby by mělo přibýt dalších pět programů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související