Operátor EmiTel oficiálně potvrdil rozšíření DAB+ sítě Polského rozhlasu

12. říjen 2023

Telekomunikační firma EmiTel ve středu 11. října oficiálně informovala o rozšíření digitálního rádia DAB+ do dalších sedmnácti oblastí. Zakázku realizovala pro Polský veřejnoprávní rozhlas, a to i v oblastech, o nichž už jsme na našem portálu informovali. Jednou z nich je například Zielona Góra, kde došlo k výraznému navýšení vysílače Jemiolów.

Čtěte také

„Jsme hrdí na to, že Emitel bude realizovat další etapu rozšíření pokrytí DAB+ pro Polský rozhlas a regionální stanice. Digitální rádio umožňuje vysílat více kanálů, nabízí nejlepší kvalitu zvuku a další funkce, jako je doplňková grafika nebo text, který lze zobrazit na přijímači DAB+ v automobilu nebo domácnosti,“ uvedl při této příležitosti Maciej Staszak, místopředseda správní rady společnosti Emitel. Celková hodnota zakázky je 59,5 milionu zlatých, cca. 323 milionů Kč.

Smlouva nabyla platnosti 1. října, v den, kdy byly spuštěny nové DAB+ vysílače, a vyprší 31. srpna 2027. Kromě regionu Zielona Góra jsou součástí dohody také oblasti Koszalin, Olsztyn, Poznaň, Rzeszów, Varšava, Białystok, Gdaňsk, Kielce, Krakov, Lublin, Štětín, Wrocław, Katowice, Opole a některá vojvodství, kde se tato města nacházejí. Právě tato zakázka zahrnuje i vysílač Jelenia Góra – Sněžné kotly, který pokrývá signálem oblast Krkonoš, přesah na české území je však velmi malý.

autor: lukpo
Spustit audio

Související