Operátor O2 plánuje svůj nový kamerový systém využít i pro hokejové duely, nabídne přes šedesát zápasů

14. září 2022

Výkonný ředitel stanice O2 TV Sport Marek Kindernay potvrdil, že kamerový systém O2 TV Cable Cam, tedy zavěšenou kameru na pojízdné lanovce, plánuje operátor použít také pro nadcházející Winter Classic Games. Nadále se budou objevovat v přenosech z hokejové extraligy záběry z kamery umístěné na helmách hlavních nebo čárových rozhodčích i z kamery snímající atmosféru na stadionu.

Pro diváky stanice O2 TV Sport začne nový ročník Tipsport extraligy již ve středu 14. září od 20:00, kdy bude mít premiéru devadesátiminutový pořad Preview - Tipsport extraliga. První zápas odvysílá O2 TV Sport ve čtvrtek, kdy Kometa Brno hostí Karlovy Vary. Hned v pátek pokračují přenosy z Třince, kam dorazí Motor České Budějovice. Novinkou v letošní sezoně bude Hockey Logic index, který fanouškům nabídne pokročilé statistiky hráčů.

„Statistické systémy nabízí obecně spoustu dat a formátů, naším dalším krokem je dané výsledky uchopit a naservírovat ve srozumitelné podobě. Hockey Logic index bude číselný model, ve kterém budeme mít pro každého hráče hodnocení na škále od 1 do 100 pro obrannou činnost, útočnou činnost a přechod mezi pásmy," vysvětlil Jiří Vítek, statistický analytik O2 TV Sport.

„Takové hodnocení mají například sportovní hry jako FIFA, NHL, NBA na herních konzolích. Tam najdete v profilu každého hráče výsledné číslo, které shrnuje kvalitu daného hráče a platí, že čím vyšší číslo, tím lepší hráč. A na podobném principu funguje i Hockey Logic index. Výsledné číslo vyjadřuje, kolik procent extraligových útočníků či obránců je v dané herní činnosti horších než zkoumaný hráč," uzavřel Vítek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související