Padesátým DAB+ vysílačem Bavorského rozhlasu se stal Wasserburg nedaleko Mnichova

29. červen 2018

Součástí multiplexu je také privátní Antenne Bayern, nejpopulárnější rozhlasová stanice v Bavorsku, která si vstupem do této sítě zajistila prakticky bezproblémové digitální pokrytí celé spolkové země.

Padesát spuštěných DAB+ vysílačů oslavil symbolicky bavorský veřejnoprávní rozhlas ve městě Wasserburg am Inn, které se nachází východně od metropole Mnichov. Multiplex Bayern obsahuje vybrané regionální verze Bayern 1 a dále stanice Bayern 2 Süd, Bayern 3, BR Klassik, B5 Aktuell, B5 Plus, Bayern Plus, Puls a BR Heimat. Zbývající datová kapacita je vyhrazena pro programová data EPG. Multiplex funguje tradičně na kanálu 11D.

Součástí multiplexu je také privátní Antenne Bayern, nejpopulárnější rozhlasová stanice v Bavorsku, která si vstupem do této sítě zajistila prakticky bezproblémové digitální pokrytí celé spolkové země. Kromě EPG jsou pochopitelně součástí multiplexu doplňkové informace, konkrétně slideshow, tedy doprovodné obrázky. Na nich se majitelům DAB+ přijímačů s barevným displejem zobrazují například loga daných stanic, programové tipy a podobně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související