Počet posluchačů Rock Antenne překročil v Rakousku 40 tisíc, stanice chystá pro posluchače novinky

16. srpen 2022

Rocková rozhlasová stanice Rock Antenne, tematická odnož Antenne Bayern, posiluje svou pozici dlouhodobě nejen v sousedním Německu, ale také Rakousku. Podle aktuálních výsledků mediální analýzy tento program ladí již 45 tisíc posluchačů. Stanice je k dispozici v Rakousku pozemní cestou prostřednictvím sítě DAB+ Austria.

„DAB+ rockuje, Rock Antenne rockuje, společně s naší komunitou rockujeme celou zemi,“ uvedl k rostoucí poslechovosti stanice její výkonný ředitel Guy Fränkel a doplnil: „Od podzimu rozšíříme náš tým a program a pro naše fanoušky v Rakousku máme velmi speciální překvapení.“ V meziročním srovnání vzrostla poslechovost Rock Antenne Österreich v rozmezí od pondělí do pátku, tedy ve všední dny, o 21,6 %.

Antenne Bayern Group šíří v digitálních kanálech několik verzí stanice Rock Antenne. Mutace dostupná v rakouském DAB+ nebo online pro tamní trh je jednou z nich. Původně byla Rock Antenne pouze bavorskou stanicí, která v Německu následně expandovala do celoplošné sítě Antenne Deutschland. Pro spolkovou zemi byla proto později spuštěna vlastní verze Rock Antenne Bayern. Nedávno začala stanice vysílat i ve Švýcarsku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související