Polský rozhlas z dalšího DAB+ vysílače u českých hranic

27. květen 2024

V provozu je nový DAB+ vysílač Polského rozhlasu. Koncem března bylo uvedeno do provozu středisko Rybnik, které tvoří jednofrekvenční síť s kótou Katowice – Kosztowy. V regionu je možné naladit rozhlasový multiplex Polskie Radio na kanálu 11A.

Čtěte také

Jak informoval portál RadioPolska, ke spuštění nového vysílače došlo krátce před Velikonocemi - na Velký pátek 29. března. Signál Polského rozhlasu v DAB+ je šířen z komína tamní elektrárny. Vysílání probíhá na kanálu 11A v jednotrekvenční síti s kótou Katowice – Kosztowy, Wisła – Skrzyczne, Częstochowa – Wręczyca a Ogrodzieniec – Giebło. Výkon nového vysílače by měl být podle předchozích plánů 4 kW.

Ve stejnou dobu plánoval operátor EmiTel uvést do provozu také střediska Głobikow (Dębica). Katovická verze multiplexu Polského rozhlasu obsahuje jedenáct programů, konkrétně se jedna o okruhy Jedynka, Dwójka, Trójka, Polskie Radio 24, Czwórka, Polskie Radio Dzieciom, Polskie Radio Chopin, Polskie Radio Kierowcy, Polskie Radio dla Ukrainy, Radio Poland a regionální Polskie Radio Katowice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související