Polský zpravodajský kanál TVP World začal vysílat v rakouském DVB-T2

14. listopad 2022, aktualizováno

Mezinárodní zpravodajská stanice polské veřejnoprávní televize s názvem TVP World je k dispozici také prostřednictvím pozemního vysílání DVB-T2 v sousedním Rakousku, konkrétně ve Vídni. Přirozeným přesahem tamních vysílačů je k dispozici také na území Burgenlandska, Dolního Rakouska a také části České republiky.

„Telewizja Polska neustále posiluje svou pozici, a to i na zahraničních trzích. Jsem velmi rád, že náš anglický program TVP World, který je pro polskou televizi nesmírně důležitý, je již dostupný v pozemní televizi v Litvě, Estonsku a Velké Británii. Snažíme se, aby kanál byl co nejvíce dostupný divákům, o čemž svědčí smlouva s rakouskou veřejnoprávní stanicí ORF,“ uvedl při této příležitosti Mateusz Matyszkowicz, předseda správní rady Telewizja Polska.

„Naším cílem je oslovit po celém světě skupiny, které hledají informace o našem regionu. V posledních měsících se zraky mezinárodního veřejného mínění obracejí ke střední Evropě a vše nasvědčuje tomu, že tento proces bude pokračovat i v následujících měsících. Chceme, aby byl slyšet náš vlastní hlas,“ doplnil Matyszkowicz. Program TVP byl zařazen do vídeňského multiplexu C 2. listopadu, stanici je možné naladit ve standardu DVB-T2 na 41k.

autor: lukpo
Spustit audio

Související