„Překvapivá“ ochutnávka: TA3 HD doplnila v DVB-T volné vysílání nové televize JOJ 24

3. říjen 2022

Slovenská televize TA3 zareagovala na start konkurenčního zpravodajského kanálu JOJ 24 a se společností Towercom si dohodla volné vysílání svého programu v pozemním vysílání u našich východních sousedů. TA3 je běžně součástí placené služby Plustelka, signál byl v pondělí dopoledne 3. října odkódován. Dá se očekávat měsíční promo.

Čtěte také

Volné vysílání zpravodajského kanálu TA3 HD je možné v současné době sledovat v dosahu DVB-T vysílačů slovenského multiplexu 2, kde jsou běžně k dispozici bezplatně stanice TV JOJ, Plus a Wau, naopak program Sport 2 je zde zakódován a přístupný právě pouze pro klienty Plustelky. Do konce září, respektive začátku října byla tato stanice na pozici ochutnávkového kanálu vedle Sportu 1. Oba kanály provozuje společnost AMC.

Dá se předpokládat, že slovenská TA3 si s dostatečným předstihem domluvila volné vysílání se společnosti Towercom jako reakci na připravovaný start konkurenčního zpravodajského kanálu JOJ 24. Ten proběhl oficiálně minulý týden, v neděli 2. října. V současné době jsou tak ve slovenské pozemní televizi šířeny volně hned dva zpravodajské kanály v HD, veřejnoprávní RTVS 24 vysílá z kapacitních důvodu pouze ve standardní kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související