Radio Arabica vysílá v DAB+ nově jako Radio Orient

1. listopad 2023

Rozhlasová stanice Radio Arabica, která patří mezi stabilní součástí programové nabídky v Berlíně, začala od září používat nové označení Radio Orient. Program je nadále k dispozici v digitální síti Berlin/BRBG 7B, jejíž příjem je částečně možný i v Čechách.

Čtěte také

Program Radia Arabica (nyní Radia Orient) je zaměřen zejména na arabsky mluvící obyvatele Berlína. Velká část programu je vysílána v arabštině. Připraveny jsou redakční příspěvky o životě v německé metropoli, kultuře, zprávách, zábavě a sportu. Co se týká hudební stránky, je připraven mix arabských lidových skladeb, popu a aktuálních písniček. Stanici je možné naladit z berlínského vysílače Alexanderplatz na kanálu 7B jako součást sítě Berlin/BRBG 7B.

Příjem totoho rozhlasového multiplexu je možné také na omezeném území Čech, zejména v částech Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje, je však nutné mít na paměti, že tato programová nabídka funguje v horizontální polarizaci. Výkon vysílače Alexanderplatz na tomto kanálu je 10 kW. Kapacita multiplexu Berlin/BRBG 7B je v současné době plně obsazena a šířeno je zde šestnáct rozhlasových stanic, mj. dále lulu.fm, Schlager Radio+, Jam FM nebo Radio Teddy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související