Radio United: DAB+ je pro nás doplňkem k FM vysílání

17. leden 2024

Rozhlasová skupina Radio United Broadcasting, do jejíhož portfolia patří značky jako rádio Kiss, Radio Beat, Radio 1, Country rádio a Signál Rádio, počítá i do budoucna, že podpoří rozvoj technologie DAB+ v České republice. Portál Digitální rádio oslovil s dotazem přímo generálního ředitele Martina Hrocha.

Čtěte také

„Mohu sdělit, že o šíření našich stanic v DAB+ (které již nějakou formou probíhá) uvažujeme i do budoucna jako doplňku k analogovému terestrickému vysílání,“ sdělil redakci našeho webu Hroch. Digitální rádio se obrátilo na společnost Radio United Broadcasting se stejným dotazem jako na konkurenční skupinu Media Bohemia, tedy jaké jsou plány pro následující období, kdy v České republice odstartují komerční DAB+ multiplexy a bude tak možné expanze na tuto platformu.

Nejaktivnější značkou na poli DAB+, která patří do portfolia Radio United, je Rádio Beat. Tato stanice je k dispozici hned ve třech rozhlasových sítích – ČRa DAB+ (České Radiokomunikace), RTI cz a COLOR DAB+ (JOE Media). Na území hlavního města je k dispozici signál všech jmenovaných. Operátor RTI cz šíří také Radio 1 a Signál Rádio, síť COLOR DAB+ nabízí posluchačům v jejím dosahu kromě Beatu i Kiss, Country Radio a Spin.

autor: lukpo
Spustit audio

Související