Rakouský telekomunikační regulátor získává zkušeného manažera v rozhlasové digitalizaci

14. červenec 2022, aktualizováno

Digitální rozhlasové vysílání v Rakousku má před sebou pro následující roky důležité období, kterým ho provede nový manažer s letitými zkušenostmi. Ředitel rozhlasové stanice Radio Arabella a předseda organizace Digitalradio Ósterreich Wolfgang Struber se stal nově i výkonným ředitelem telekomunikačního regulátora RTR pro mediální problematiku. Své dosavadní funkce se vzdal.

„Wolfgang Struber je skutečný mediální odborník s mnohaletými manažerskými zkušenostmi a fundovanými ekonomickými znalostmi. Společně jsme dosáhli velkého úspěchu v oblasti digitálního pozemního rozhlasu a s DAB+. Od celorakouského zavedení DAB+ v roce 2019 se počet posluchačů a přijímačů neustále zvyšuje. DAB+ je jednoznačně budoucností rádia,“ konstatoval Thomas Pöcheim, jednatel Digitalradio Österreich.

Rakouští manažeři pohybující se okolo digitálního rozhlasového vysílání v Rakousku této technologii věří. Opírají se zejména o skutečnost, že každý rok přibývá jen díky novým vozům 300 tisíc nových DAB+ tunerů. V současné době je pokrytí sítě DAB+ Austria na úrovni 83 procent populace, veřejnoprávní rozhlas ORF se však tohoto vysílání neúčastní. Další kroky v oblasti rozvoje digitalizace rádia lze očekávat v Rakousku příští rok.

autor: lukpo
Spustit audio

Související