Regionální DVB-T multiplex polské TVT zachytitelný na našem území zařadil kanály TV Puls a Puls 2

18. květen 2022

Oblasti sousedící s Moravskoslezským krajem čeká v pondělí 23. května přechod celoplošných multiplexů na pozemní vysílání DVB-T2. Ještě předtím však došlo k programové změně v jedné z polských regionálních sítí. Svou dostupnost rozšířily komerční kanály TV Puls a Puls 2.

Obě stanice jsou součástí regionální sítě MUX-L2, která vysílá ve standardu DVB-T a přechod na technologii DVB-T2 se jí týkat nebude. Součástí programové nabídky jsou kromě stanic TV Puls a Puls 2 i TVN HD, TVN7 HD, TVT, STARS.TV, Eska TV Extra a TV Okazje. Multiplex je zachytitelný z dvou vysílačů v jednofrekvenční síti SFN na kanálu 47 – Ornontovice s výkonem 1,5 kW a Rybnik – Chwałowice s 1 kW, oba s horizontální polarizací.

V nejbližší době se mohou diváci stanice TV Puls těšit například na filmy jako Terminátor (23. května), Hunger Games (18. května) nebo Ctihodný občan (22. května). Program láká na svém webu i na původní sérii Rodzinny interes (Rodinná firma). Na webu televize najdou zájemci také video odkazující na stránku www.refarming.pl, kde jsou k dispozici další informace přímo k přechodu na DVB-T2 v Polsku. Jeho další vlna proběhne už 23. května.

autor: lukpo
Spustit audio

Související