Regionálnítelevize CZ nově jako Náš region TV, obmění grafiku a přejde do HD

15. září 2022

Společnost Regionální televize CZ manažerky Evy Stejskalové připravila k desátým narozeninám, které stejnojmenný projekt oslavil začátkem letošního roku, významné změny. Propojení s vydavatelem periodika a portálu Náš region přináší zcela logické vyústění v přejmenování stanice a zařazení do stávajícího portfolia.

Čtěte také

Náš region už bude nejen značkou pro portál a periodika s krajským a lokálním zpravodajstvím, ale také samotnou Regionálnítelevizi CZ. Vydavatel Našeho regionu nedávno vlastnicky vstoupil do této tematické stanice a přichází první viditelné změny. Stejskalová vítá vydavatele regionálních periodik a portálu jako významného partnera. Všechny potřebné změny už na svém posledním zasedání schválila vysílací rada.

Pod označením Náš region TV plánuje začít vysílat Regionálnítelevize CZ v nejbližších dnech, jakmile provozovatel obdrží potřebnou dokumentaci do datové schránky. „Máme připravenou změnu loga, drobnými úpravami projde i grafika naší stanice,“ přiblížila portálu Digitální rádio ředitelka Regionálnítelevize CZ Eva Stejskalová. „Desetileté působení na trhu ukázalo, že jsme stabilním hráčem a můžeme být zajímavý hráčem pro potenciální partnery,“ dodala.

Stejskalová si je také vědoma, že stanice má velký dluh směrem k divákům na technickém poli. Dlouhodobě byl slibován přechod programu do vysokého rozlišení obrazu. Stejskalová nicméně vysvětlila, že tento krok byl plánován až na posílení pozice kanálu a je tudíž logickým vyústěním oslav desátého výročí. V HD verzi by se do konce letošního roku měla objevit stanice v kabelových sítích a také internetových televizích/IPTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související