Vydavatel Mladého světa a magazínu Sorry získal majoritní podíl v Regionální televizi CZ

11. červenec 2022

Vydavatelství A11 v čele s Alešem Zavoralem ovládne firmu Regionální televize CZ, která provozuje stejnojmenný televizní program zaměřený na lokální témata a tvorbu. V pátek 8. července o tom server Médiář. Transakci serveru potvrdil Zavoral, cenu nezveřejnil. Mezi nejznámější tituly vydavatelství patří Mladý svět, magazín Sorry nebo lokální Náš region vydávaný v řadě mutací.

Čtěte také

Ve firmě Regionální televize CZ, která drží licenci, bude mít vydavatelství A11 po vypořádání transakce 60 procent. Dalších 20 procent si ponechá zakladatelka a ředitelka televize Eva Stejskalová. Zbylých 20 procent zůstane vydavatelství Our Media, které většinově vlastní Synot Invest Limited Iva Valenty a menšinový podíl v něm má Michal Voráček.

Akvizici ještě musí schválit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která už obdržela žádost o změnu vlastnické struktury. Zavoral podle svých slov nechystá zásadní změny v managementu ani obsahu, který televize přináší. Další rozvoj chystá v synergii s celorepublikovou sítí bezplatných tištěných týdeníků Náš region, které A11 vydává. V obchodní rovině půjde o takzvané balíčkování inzerce.

"Bude to lukrativní pro naše menší a střední klienty, kteří inzerují v Našem regionu. Jejich poptávka nás vlastně vedla k tomu, abychom se poohlédli po televizi," uvedl Zavoral. A11 byla založena v roce 2012, prvním titulem byl časopis Vaše 6, který se věnoval lokálním problémům městské části Praha 6. V současnosti vydává přes 50 tištěných regionálních, lifestylových a prémiových titulů.

autor: lukpo | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související