Rozhlasová stanice Radio Ostrock zařadila v DAB+ slideshow

15. květen 2023

Sedm rozhlasových stanic z devíti už v současné době využívají v zemském multiplexu Sachsen K12A možnosti nabízet svým posluchačům slideshow, tedy doplňkové informace prostřednictvím obrázků zobrazovaných na displejích přijímačů. Na konci 19. týdne se k nim přidalo i Radio Ostrock. Součástí slideshow je grafika právě vysílaného pořadu.

JAM FM a Radio Teddy jsou v tuto chvíli dvěma posledními rozhlasovými stanicemi, které v zemském saském DAB+ multiplexu nenabízejí doplňkové obrazové informace. Zatímco JAM FM poskytuje svému publiku alespoň servis ve formě radiotextu, displeje při poslechu rodinného rádia zůstávají naprosto prázdné. Saský multiplex je v provozu necelé dva měsíce, odstartoval na konci března, o týden později ho doplnily i regionální sítě pro Drážďany, Chemnitz a Lipsko.

Slideshow patří ke standardní výbavě většiny stanic působících na platformě DAB+. Tuto možnost nabízí svým posluchačům pochopitelně i Český rozhlas, který na rádiích s barevným displejem zobrazuje například loga stanic, fotky ze studia, aktuální zpravodajství portálu iROZHLAS.cz nebo předpověď počasí. Výhodou slideshow je skutečnost, že tato doplňková služba nevyžaduje připojení přijímače k internetu, hlavním mínusem je pak velmi nízké rozlišení fotek nebo šířených obrázků.

autor: lukpo
Spustit audio

Související