Ruskojazyčná ukrajinská televize Freedom také v nabídce bezplatné služby Zdarma TV

14. říjen 2022

Ukrajinský zpravodajský kanál Freedom rozšiřuje dostupnost v České republice. Kromě některých provozovatelů placených internetových televizí ho nově nabízí i online platforma Zdarma TV. Kromě základních programů s výjimkou skupin Nova nebo Prima jsou v nabídce mj. také rakouská ORF, relaxační Lounge TV nebo hudební stanice Óčko.

Mezinárodní ukrajinský televizní kanál Freedom je určen pro ty diváky, kteří mluví rusky a hledají pravdu o tom, co se děje na Ukrajině, ve východní Evropě, Rusku a ve světě. Alespoň přesně taková je charakteristika programu, jak o ní mluví na svém webu její provozovatel. Projekt kanálu vznikl v únoru letošního roku a stanici je možné najít v řadě služeb na programové pozici někdejší stanice UA TV.

Cílem kanálu Freedom je bojovat proti ruským desinformacím a uvádět je na pravou míru. Stanice se netají velkými ambicemi. Na svém portálu doslova uvádí, že chce nabídnout divákům vysoce kvalitní obsah proti lživým prohlášením ruské strany. „Naše vysílání je určeno pro rusky mluvící publikum po celém světě s cílem šířit objektivní vyvážené informace o situaci jak na Ukrajině, tak v zemích, kde se mluví rusky,“ doplňuje tým Freedom.

autor: lukpo
Spustit audio

Související