Satelitní a internetová televize Digi CZ je na prodej, současný vlastník ho nekomentuje

16. duben 2019

Kromě samotné televizní služby drží skupina Lama Energy také vysílací práva pro atraktivní sportovní podniky, mimo jiné anglickou Premier League nebo španělskou La Ligu.

Satelitní a internetová televize společnosti Digi Czech Republic má změnit svého majitele. Současný vlastník, kterým je skupina Lama Energy miliardáře Petra Lamicha, se ji rozhodl nabídnout potenciálním zájemcům. Informaci přinesl ekonomický deník E15. Letošní rok tak přeje velkým obchodům na telekomunikačním trhu. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil před několika dny společnosti M7 Group (Skylink) převzetí konkurenční služby freeSAT, již delší dobu se na trhu šíří také zvěsti o chystaném prodeji Českých Radiokomunikací.

Podle informací portálu Digitální rádio mají být televizní aktivity nabídnuty vytipovaným zájemcům na přímo v rámci neveřejných nabídek. Deník E15 píše, že na celou transakci dohlíží bankovní dům UniCredit. Skupina Lama Energy pochopitelně nechce prodej Digi Czech Republic oficiálně komentovat. Nový vlastník by získal společně se samotnou televizní službou, hardwarem a technickým řešením i atraktivní vysílací práva, která se pořizovala za nemalé peníze, zejména tedy pokud jde o fotbalovou Premier League a španělskou La Ligu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související