Schlager Radio je vidět nejen v DAB+, ale také na satelitu Astra, spustilo vizuální rádio

19. prosinec 2023

Německá rozhlasová stanice Schlager Radio začala nabízet na satelitu Astra službu, kterou označuje jako Vizuální rádio. Tento program patří u našich západních sousedů v oblasti DAB+ mezi nejaktivnější. Schlager Radio je zajímavé i tím, že je k dispozici také v pražské a středočeské síti COLOR DAB+.

Čtěte také

„Schlager Radio - Poslouchejte své srdce!“ lze nyní na satelitu Astra poslouchat prostřednictvím Visual Radio/HbbTV. V rámci služby prostřednictvím chytrého televizoru se spustí audio stream, na obrazovce se také zobrazí přehrávaná skladba. Posluchači mají také možnost poslouchat Schlager Radio ve svém televizoru prostřednictvím vlastní aplikace,“ upozornil provozovatel programu, který patří na německém trhu k velkým podporovatelům digitálního vysílání DAB+.

„Kromě vysílání hlavního programu, tedy samotného Schlager Radia, je k dispozici také řada regionálních a hudebních kanálů,“ vysvětlil generální ředitel stanice Oliver Dunk. Ve více než polovině z 39 milionů německých domácností umožňují televizory připojení k internetu, jedná se tedy o tzv. Smart TV. V Praze a středních Čechách je Schlager Radio šířeno v multiplexu COLOR DAB+ na kanálu 7C a jeho vysílání je pochopitelně doplněno i o obrazové informace, slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související