Šéf internetového Retro DJ Rádio: DAB+ nemá rovné podmínky díky pokračujícímu FM

8. březen 2024

Další provozovatel českého internetového rádia potvrdil, že zvažuje vstup do digitálního rozhlasového vysílání DAB+, v celém procesu nastartování trhu ale vidí několik překážek. Rostislavu Křičkovi z Retro DJ Rádia se mj. nelíbí, že pokračuje analogové FM vysílání, což zároveň stávající posluchače nenutí k přechodu na DAB+.

Čtěte také

„Důvodů je více a pokud se vyjasní a vyřeší, tak rádi finance někde seženeme a přidáme se. První problém je kvalita audia v DAB+. Na internetu jedeme 192 kbps MP3 a škube mi to ušima oproti originál CD zvuku nebo FLAC souborům. Za druhé je neustále fungující FM pásmo, tedy nerovné možnosti poslechovosti. Zatím FM jasně vede,“ sdělil své hlavní výtky Digitálnímu rádiu Křička, které shledal jako nešťastné, že se technologie DAB+ neuchytila v mobilních telefonech.

„Naše plány jsou jasné. V momentě přijatelných cen chceme pokrýt Praha a okolí, Brno a okolí a naši domácí Ostravu,“ uvedl šéf internetového programu Retro DJ Rádio. Jako vhodný kandidát by se tak mohla pro tuto stanici do budoucna jevit nejlepší volbou síť společnosti GG Omikron. „Jsme na malou stanici relativně hodně poslouchaní hlavně v zahraničí,“ pochváli si Rostislav Křička s tím, že server radioexpert.net ocenil tento program jako nejúspěšnější české internetové rádio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související