Šéf Radio United: Do DAB+ chceme dostat všechny naše stanice

15. březen 2024

Country rádio, Kiss, Radio 1, Rádio Beat, Rádio Spin a Signál rádio jsou značky, které chce šířit jejich provozovatel, společnost Radio United Broadcasting, prostřednictvím technologie DAB+. Portálu Digitální rádio to řekl její šéf Martin Hroch. O podobě distribuce se v současné době vedou jednání.

Čtěte také

„Jsme prozatím v počátcích jednání, takže by nebylo na místě cokoliv komentovat. V DAB+ ale chceme šířit signál všech našich šesti stanic,“ konstatoval Hroch. Radio United Broadcasting tak plánuje umístit do digitálních multiplexů Country rádio, Kiss, Radio 1, Rádio Beat, Rádio Spin i Signál rádio. Všechna rádia už jsou v DAB+ v současné době k dispozici, nutně to ale neznamená, že musí nakonec zůstat u stávajících operátorů.

„Naším cílem je co nejefektivněji pokrýt území České republiky v poměru cena výkon,“ dodal Martin Hroch. Do budoucna by se pochopitelně společnost ráda dostala do fáze, kdy by prostřednictvím DAB+ byla schopna regionalizovat reklamu, což nastane ve chvíli dostatečného pokrytí digitálním signálem. Na tuto možnost v podobě celoplošného pokrytí dlouhodobě upozorňují ČRA včetně všech setkání s novináři.

autor: lukpo
Spustit audio

Související