Společnost Český bezdrát začala nabízet vyhrazený prostor pro internetovou televizi

13. leden 2022

Telekomunikační firma Český bezdrát v úterý oznámila, že se v následujících měsících zaměření na přímé optické propojení s významnými poskytovateli televizního obsahu. Jako první navázala v tomto směru spolupráci se společností M7 Group a její internetovou platformou Skylink Live TV.

„Zákazníci, kteří sledují TV prostřednictvím Internetu se Skylink Live TV tak mají jistotu, že společně s připojením od Eri Internet, i při jeho intenzivním využívání, je zajištěn kvalitní příjem všech TV programů v nejvyšším možném rozlišení,“ informovala společnost Český bezdrát. Toto řešení je možné, že vedle datového prostoru pro internet, je zákazníkovi k dispozici také vyhrazená linka právě pro internetovou TV v síti CETIN.

Bez změny obrazové i zvukové kvality tak budou moci zákazníci Českého bezdrátu sledovat programy i v době maximálního vytížení internetového připojení. Není žádným překvapením, že telekomunikační firmy investují v posledních letech právě do rozvoje optických sítí, protože průzkumy potvrzují dlouhodobý růst IPTV platformy. Týká se to pochopitelně i největších hráčů jako O2 Czech Republic, Vodafone nebo T-Mobile.

autor: lukpo
Spustit audio

Související