Stanice egoFM začala šetřit, chybí ji peníze. Skončil tu i známý moderátor Kavka

13. únor 2024

Další rozhlasovou stanicí z Německa, která byla nucena přistoupit k úsporným opatřením, je egoFM. Čeští posluchači ji mohou znát z bavorských regionálních sítí i multiplexů v jiných spolkových zemích. V rozpočtu podle jejího programového ředitele Freda Schreibera chybí přibližně 400 tisíc euro, v přepočtu tedy 10 milionů korun.

Čtěte také

Německá rozhlasová stanice egoFM zrušila pořad KavkaFM a rozloučila se tak s oblíbeným moderátorem Markusem Kavkou, kterého znají diváci například z tamní verze lifestylového a hudebního kanálu MTV nebo Deluxe Music. Podle portálu Satellifax by mělo být omezeno také FM vysílání vrácením kmitočtu 91.0 MHz pro oblast Fürth. egoFM má zavést také čtyřdenní pracovní týden místo obvyklého pětidenního pro stále zaměstnance. Infomoval o tom Süddeutsche Zeitung.

Mezi českými posluchači, kteří mají možnost přijímat i německé rozhlasové multiplexy, je egoFM známá zejména díky programové nabídce z Bavorska. Stanice vysílá v regionálních sítích Oberbayern/Schwaben (kanál 10A), Niederbayern (kanál 7D), Oberpfalz (kanál 6C), Oberfranken (kanál 10B), Unterfranken (kanál 10A) a Mittelfranken (kanál 8C). Program je i součástí saských lokálních multiplexů DAB+ Leipzig (6C), Freiberg (10D), Chemnitz (5B) a Dresden (11A).

autor: lukpo
Spustit audio

Související