Streamingová služba Spotify zvažuje pro nabídku audioknih několik obchodních modelů

26. září 2022

Novinka je prozatím k dispozici pouze v USA, kde je uživatelům Spotify přístupných okolo tří set tisíc titulů. Hlavním konkurentem služby má být platforma Apple Books. Zákazník Spotify si může procházet nabídku jednotlivých titulů nebo přehrát ochutnávku, pro zakoupení je pak přesměrován mimo aplikaci.

Portál HOT POD informuje, že každý zákazník Spotify, který má o audioknihu zájem, si ji musí zakoupit a nemůže si ji pouze poslechnout. To službu odlišuje například od konkurence jako Audible nebo Audiobooks.com. Zde předplatné činí necelých 15 dolarů měsíčně, v přepočtu tedy přibližně 380 korun. Díky tomu si může zájemce poslechnout kteroukoliv audioknihu z nabídky. Jde de facto o jakousi audio obdobu streamingových video služeb.

V této souvislosti bychom pochopitelně rádi upozornili na mujRozhlas, největší audio portál na českém internetu. Veřejnoprávní rozhlas v rámci webového prostředí nebo mobilní aplikace nabízí speciální záložku Hry a četba. Služba je pochopitelně k dispozici zdarma, zájemci ji mohou využívat jako službu v rámci koncesionářského poplatku. Listovat je možné mezi kategoriemi jako Doporučujeme, Četba na pokračování nebo Četba s hvězdičkou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související