Upravená domovská stránka služby Spotify sází i na poslech podcastů a jejich snazší vyhledávání

30. srpen 2022

Streamingová služba Spotify sází v poslední aktualizaci své domovské stránky pro mobilní zařízení nejen na samotnou hudbu, ale také podcasty a pořady. Firma tak chtěla tímto krokem pro uživatele vytvořit bránu k jejich oblíbenému obsahu. Novinka má také usnadnit objevování nového obsahu.

Čtěte také

Služby Spotify spustila začátkem srpna nové prostředí své domovské sekce (kategorie Domů), které se objeví uživatelům při zapnutí aplikace jako první. Aktualizace zahrnuje kanály pro hudbu i podcasty a pořady. Tato funkce byla nejprve zpřístupněna pro uživatele operačního systému Android a brzy bude dostupná i pro konkurenční iOS (Apple).

Vytvořením těchto kanálů pomůže Spotify posluchačům snadno procházet typem obsahu, který v danou chvíli hledají. Aktualizované rozhraní učiní hledání ještě více personalizovaným. V hudebním kanálu budou mít posluchači rychlý přístup k návrhům na základě jejich hudebního vkusu.

K dispozici budou také doporučení alb a seznamů skladeb a tlačítka, která usnadňují sdílení, lajkování a okamžité přehrávání hudby. V kategorii „Podcasty a pořady“ budou moci posluchači zamířit přímo na nové epizody svých oblíbených formátů. Najdou tu také personalizovaná doporučení podcastů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související