Televize Nova nabízí přes červené tlačítko bleskové zprávy

21. září 2021

Bleskové zprávy, tzv. breakting news, začala ve formě informační lišty nabízet divákům na svých kanálech mediální skupina Nova. Díky této novince může zpráva zasáhnout v jednu chvíli řádově až stovky tisíc diváků.

Skupina Nova zvolila pro informační lištu jiný formát než Česká televize. Kavčí hory totiž nabízejí zpravodajství z kanálu ČT24 v této formě jako jednu z aplikací v HbbTV menu, čímž se od komerční televize liší. Formát tzv. breaking news není do vysílání nasazen trvale. Nova v rámci HbbTV menu nabízí například bezplatný týdenní videoarchiv, zpravodajství z webu tn.cz, předpověď počasí a nachybí ani přístup placené služby Voyo, kde je zajištěna DRM ochrana.

HbbTV Breaking News lišta v HbbTV TV Nova

„Jedná se o zcela výjimečnou funkci, která skvěle doplní služby našeho zpravodajství. Zpráva se dostane do televizního vysílání v řádu několika vteřin od jejího zadání do systému, distribuuje se přes hybridní vrstvu,“ uvedl ředitel sekce zpravodajství a publicistiky Kamil Houska. Novinka se objevila poprvé ve vysílání minulý týden v souvislosti se zpravodajstvím, TV Nova jejím prostřednictvím informovala o hospitalizaci prezidenta Miloše Zemana.

autor: lukpo
Spustit audio

Související