Tuzemské rozhlasové stanice Radio Kiss a Country Radio začaly vysílat v DAB+

16. březen 2022

Rozhlasová skupina Radio United se rozhodla rozšířit programovou nabídku tuzemských DAB+ multiplexů také o své stanice Radio Kiss a Country Radio. Oba programy jsou nově součástí sítě COLOR DAB+, která působí v Praze a středních Čechách. V tomto multiplexu tak doplnily Rádio Spin, v nabídce RTI cz pak vysílá Radio 1.

„Pro Country je vstup do DAB+ i zlepšením pokrytí v jižním okolí Prahy a v Posázaví, které vykrývá kvalitně náš vysílač Lbosín-Špulka,“ uvedl na sociální síti Facebook koordinátor projektu Jakub Melín a doplnil: V blízké době se zvuk rádií Spin, Kiss a Country ještě zlepší s novou vysoce kvalitní zdrojovou linkou. U obou rádií vysíláme samozřejmě informace o právě hrané skladbě a logo ve slideshow.“

V současné době je v multiplexu COLOR DAB+ šířeno už jedenáct rozhlasových stanic a dvě testovací pozice. Provozovatel sítě sází nejen na programovou pestrost, ale také zvukovou kvalitu šířených programů. V případě Kissu je použit datový tok 96 kbps a kódování HE-AAC, verze 1, Country Rádio má datový tok 64 kbps. Schwarzwaldradio zároveň začalo v multiplexu fungovat s vysoce kvalitním streamem poskytovaným ze studia.

Průběžně aktualizované informace o tuzemských DAB+ multiplexech najdete v naší stálé rubrice, jejímž správcem je dlouholetý spolupracovník redakce a telekomunikační expert Karel Mikuláštík.

autor: lukpo
Spustit audio

Související