Tvůrci z prémiového kanálu HBO si oblíbili natáčení s drony, nabízejí exkluzivní záběry

30. listopad 2018

O zákulisí natáčení velkolepých produkcí promluvili tvůrci nedávno na jednom z bloků v rámci technologického veletrhu IBC. Odhalili mimo jiné i zákulisí fantasy seriálu Hra o trůny.

Oblíbeným nástrojem tvůrců při natáčení se v případě filmového a seriálového kanálu HBO staly drony. Díky nim je možné vytvořit záběry, které by byly například v případě vrtulníku prakticky neproveditelné. Zástupci prémiového kanálu prezentovali technickou inovaci nedávno například v rámci veletrhu IBC, konkrétně v rámci bloku HBO Image Study: Drone Photography. „Všichni točí na stejné druhy kamer a čoček. V HBO se snažíme nabídnout jinou perspektivu,“ uvedla Gena Declos, senior viceprezidentka pro postprodukci v HBO.

„Drony mohou dosáhnout to, s čím má vrtulník problémy. Dokonce i menší drony jsou schopné nyní nést 4K RAW kamery, takže díky nim získáte fantastické panoramatické záběry. Můžete například také natočit skvělé pohledy vzhůru a dolů, které by vám s nastavením jeřábu trvaly vytvořit půl dne,“ konstatoval Suny Behar, režisér společnosti HBO. Ne vždy je ale použití dronů ideální. To se ukázalo mimo jiné při natáčení epického seriálu Hra o trůny. V takovém případě bylo opravdu nutné použít plnohodnotnou posádku kamer a filmový štáb.

autor: lukpo
Spustit audio

Související