Ukládáte si vaše oblíbená rádia do online portálu? Brzy si za tuto službu zaplatíte!

2. listopad 2023

Společnost Frontier Smart Technologies informovala své zákazníky a majitele internetových a multimediálních přijímačů, že se chystá od 1. března příštího roku zpoplatnit položku Oblíbených stanic, kterou bylo možné najít mimo standardní Favoritní programy označené například hvězdičkou. Argumentuje zvyšujícími se náklady na provoz této služby.

Čtěte také

„Tento e-mail jste obdrželi, protože jste registrovaným uživatelem internetové služby Portál oblíbených, která poskytuje seznam oblíbených stanic ve vašem chytrém rádiu,“ informuje na začátku své zprávy Frontier Smart Technologies. Přijímačů, které nejsou schopny připojení k internetu, se tato novinka netýká. Sdělení směřuje výhradně na majitele hybridních rádií (online + DAB) nebo výhradně internetových přijímačů.

Firma konstatuje, že „Portál oblíbených položek“ je sice pro některé posluchače oblíbenou funkcí, ale přináší každoroční náklady na její aktuálnnost a průběžnou údržbu. „Od 1. března 2024 bude zrušena bezplatná služba Portál oblíbených položek. Protože víme, že někteří uživatelé tuto funkci opravdu oceňují, bude nová verze služby dostupná prostřednictvím předplatného,“ vysvětluje jeho provozovatel. Roční poplatek vyjde na 4,99 EUR, v přepočtu 123 korun, za účet a správu až deseti zařízení. Zájemci si musí registrovat na tomto odkazu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související