V Bavorsku začal fungovat nový DAB+ vysílač Rotthalmünster, šíří signál dvou multiplexů

13. listopad 2020

Spolková země Bavorsko je na čele popularity digitálního rozhlasu DAB+. Nový vysílač Rotthalmünster zlepší pokrytí v regionu Pasov a částečně i Rottal-Inn. Programově obohatí éter nabídkou sítí Bayern a Niederbayern.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas uvedl začátkem října do provozu nový vysílač Rotthalmünster, který se nachází nedaleko Pasova, v blízkosti rakouských hranic. Jde o stanoviště, které doposud pro šíření signálu vůbec nesloužilo. Nová kóta byla vybraná nejen pro účely celozemské sítě Bayern na kanálu 11D, ale také regionálního multiplexu Niederbayern na kanálu 7D. V případě obou programových nabídek je zvolen výkon 5 kW ve vertikální polarizaci. Nový vysílač se identifikuje s kódem TII 0414.

Díky novému vysílači se dočkají v regionu Pasov lepšího signálu digitálního rádia v oblastech Bad Füssing, Bad Griesbach im Rottal, Kirchham, Kößlarn, Malching, Neuhaus am Inn, Pocking, Rotthalmünster a Bayerbach. Kóta svým signálem zasahuje také do regionu Rottal-Inn, konkrétně oblasti Bayerbach. Bavorský rozhlas plánuje ještě do konce roku spustit další DAB+ vysílače, o kterých budeme informovat. Portál Digitální rádio už avizoval chystané rozšíření celoplošných sítí na kóty Ochsenkopf a Dillberg.

autor: lukpo
Spustit audio

Související