V Belgii odstartovala speciální digitální stanice, objevuje nové hudební talenty

22. červen 2020

Speciální program, který bude v éteru k dispozici po omezenou dobu, vznikl jako projekt několika rozhlasových stanic. Cílem je nabídnout posluchačům nejen tvorbu těchto umělců, ale také rozhovory, zpravodajství nebo soutěže o vstupenky.

V neděli 21. června odstartovala v Belgii nová digitální rozhlasová stanice Talents. Speciální program, který bude vysílat po omezenou dobu, tedy takzvaný pop-up formát, je možné naladit exkluzivně na platformě DAB+. V době psaní tohoto textu, v neděli dopoledne, ještě webový stream k dispozici nebyl. Jak z názvu stanice vyplývá, jejím cílem bude dávat prostor novým hudebním talentům, a to nejen hudebně, ale i ve formě rozhovorů, zpravodajství, soutěží o vstupenky apod. O projektu informoval na svém webu přímo jeho provozovatel.

„Hudba a rádio patřily vždy neodmyslitelně k sobě. Na platformě DAB+ se to stává naprostou vášní, protože jednou z hlavních výhod digitálního rádia je čistota zvuku bez šumu na pozadí. Jde o skutečné plus ve srovnání s FM vysíláním. Zjistili jsme proto, že je nezbytné připoutat naše posluchače k hudbě a zejména k místním talentům, zejména v těchto těžkých dobách. Rád bych za tuto stanici poděkoval všem vysílatelům, kteří přispěli k tomuto výjimečnému programu,“ uvedl ředitel maRadio.be Eric Adelbrecht.

autor: lukpo
Spustit audio

Související