V Německu začne fungovat rozhlasová stanice věnovaná dovoleným a letním hitům

21. září 2021

V sousedním Německu, konkrétně ve spolkové zemi Sársko, začne fungovat nový rozhlasový projekt s názvem Radio Holiday. Zaměřit se má na vše související s dovolenými a volným časem, nabídne i letní hity. V budoucnu má být k dispozici i na platformě DAB+.

Nově vznikající privátní rozhlasovou platformu DAB+ Saarland v německé spolkové zemi Sársko má obohatit i stanice Radio Holiday. Jejím provozovatelem bude společnost Radio Group Holding, která stojí za řadou regionálních a lokálních značek, jako jsou například Radio Cottbus, Radio Frankfurt, Radio Potsdam nebo Germany One. Start nového zemského multiplexu se očekává na kanálu 9C koncem letošního roku. 

Jak z názvu programu vyplývá, Radio Holiday má svým posluchačům nabízet veškerá témata související nejen s jejich dovolenými, ale také volným časem. Prázdninově by měl být laděný i výběr skladeb, tedy samotný playlist stanice. Co se týká hudby, stanice má hrát největší hity posledních čtyřiceti let. V sousedním Německu už je na toto téma orientovaná například sonnenklar.TV, která je však čistě teleshoppingovým kanálem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související